Tagi

,

              Dziś trochę inaczej. Kosmetyki poszły w odstawkę, gdy za oknem cały dzień lało. Nie miałam ochoty nawet na maseczkę. Kusił za to kocyk i jedzenie, jakżeby inaczej! Dlatego jeśli macie ochotę zobaczyć ciekawy przepis, to zapraszam. A jeśli nie, to poczekajcie do jutra, gdy wszystko wróci do normy, a tymczasem zapraszam do kuchnii 🙂
ObrazekSkładniki:
– 2 średnie bataty
– jedna, podwójna pierś z kurczaka
– puszka mleczka kokosowego (400ml)
– jedna młoda cukinia
– puszka białej fasoli 
– puszka zielonego groszku
– czerwona/biała pasta curry ( ok. 1 łyżeczki)
– bulion warzywny (300ml)
-natka pietruszki

Zanim zaczniecie gotować chcę się przyznać, że nie jestem geniuszem kulinarnym i żeby coś pichcić muszę mieć na to ochotę. Zazwyczaj średnio trzymam się przepisów, więc bywa, że martwię się o efekt końcowy, ale póki co wszystko się ładnie udaje.
Skoro zostaliście ostrzeżeni to zabieramy się do pracy!
        Kurczaka należy pokroić w kostkę i podsmażyć, oczywiście soląc, pieprząc, możecie też dodać trochę gotowej przypawy do kurczaka. W tym czasie bataty kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa na patelni. Podsmażamy je kilka minut, a potem kroimy cukinię i dorzucamy ją do potrawy.
Obrazek

 

Obrazek

Gdy się lekko razem podsmażą zalewamy je bulionem. Dodajemy też pastę curry.

Obrazek

 

 Gdy bulion sie zagotuje dolewamy mleczko kokosowe. Gotujemy tak długo, aż warzywa zmiękną. Sos się trochę zredukuje.
Obrazek Na koniec wrzucamy groszek i fasolę. Podgotowujemy trochę. Możemy doprawić do smaku solą, pieprzem. Posypujemy pietruszką i kończymy naszą pracę. 🙂 Mam nadzieję, że Wam zasmakuje!

Obrazek
Macie ochotę od czasu do czasu zobaczyć tu jakiś przepis?

Reklamy